Videospeler inladen...

Professor die Trumps kandidaat voor het Hooggerechtshof beschuldigt, zal voor de Senaat getuigen

De Amerikaanse hoogleraar Christine Blasey Ford die de kandidaat voor het Hooggerechtshof Brett Kavanaugh beschuldigt van een aanranding als student, zal getuigen voor de commissie van de Senaat die zich buigt over de benoeming van Kavanaugh. Dat hebben haar advocaten bekendgemaakt.

Zoals gewoonlijk moet de Senaat die aanstelling van een nieuwe rechter in het Hooggerechtshof bekrachtigen na een hoorzitting. Maar na de beschuldiging van Ford, besloot de Senaatscommissie de hoorzitting met een week uit te stellen om uit te maken of ze de hoogleraar ook zou laten getuigen.

De advocaten van Ford hebben nu laten weten dat "mevrouw Ford de vraag van de commissie aanvaardt om volgende week uit de eerste hand te komen getuigen over het seksuele wangedrag van Brett Kavanaugh".

De hoorzitting met Ford zal waarschijnlijk volgende woensdag of donderdag plaatsvinden. Kavanaugh heeft de beschuldiging van Ford uitdrukkelijk verworpen.

Meest gelezen