Belgische acteur Serge Larivière is overleden

De Belgische acteur Serge Larivière is overleden. Larivière is bij het grote publiek vooral bekend van de reclamefilmpjes voor Kriek Belle-Vue, maar hij speelde ook mee in verschillende films en toneelstukken. Hij is 60 jaar geworden. 

Larivière speelde mee in tientallen Belgische en Franse films, waaronder "Le silence de Lorna" van de broers Dardenne en in "Mr Nobody" en "Le tout nouveau testament" van Jaco van Dormael. 

Bij het grote publiek is hij vooral bekend als Jos uit de reclamefilmpjes voor het bier Kriek Belle-Vue.  

Hoewel hij een mooie carrière in de film had, was theater ook erg belangrijk voor hem. "Er zit een schizofrene kant aan de film, het is een industrie waarin veel geld omgaat", zei hij ooit. "Soms is dat beangstigend. Als ik tussen twee films door geen theaterproject had, zou ik gek worden." 

In Frankrijk werd Larivière altijd beschouwd als niet te klasseren. "Iets wat me soms kon benadelen in dat land waar men absoluut etiketten wil kunnen plakken op de acteurs", zei hij in juli nog in een interview met het Belgische cultuurplatform AZ-ZA. "In België heb je die surrealistische kant. In Frankrijk zou men mij nooit voorgesteld hebben de minnaar van Marie Trintignant te spelen (zoals hij deed in "Petites misères")." 

Meest gelezen