Boot gezonken voor Libanese kust, jongetje verdronken

Een Syrisch jongetje van vijf heeft de oversteek vanuit Libanon naar Cyprus niet overleefd. De boot, met 39 Syrische vluchtelingen aan boord, is dicht bij de kust gezonken. De andere opvarenden konden worden gered. 

Het was voor zover bekend de eerste keer in bijna een jaar dat er nog vluchtelingen per boot probeerden weg te komen uit Libanon. Hun bestemming was Cyprus  - op 180 kilometer van de Libanese kust. Het vaartuig kwam in de problemen en is gezonken. Behalve het jongetje van vijf konden alle opvarenden worden gered door de Libanese kustwacht. Drie van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht. 

In Libanon verblijven nog altijd bijna een miljoen Syriërs met een officieel statuut van vluchteling. Volgens de Libanese overheid ligt het werkelijke aantal Syriërs nog hoger, op anderhalf miljoen. 

Meest gelezen