Videospeler inladen...

Man levend uit gezonken ferry Tanzania gehaald, zou hebben overleefd in luchtbel

Meer dan twee dagen na de ramp met een veerboot op het Victoriameer in Tanzania is nog een man levend uit de gezonken ferry gehaald. Hij zou hebben overleefd in een luchtbel binnen in de gekapseisde boot, maar zijn toestand is ernstig. Zeker 207 opvarenden overleefden de ramp niet.

De geredde man was een ingenieur op de ferry die woensdagavond zonk op het Victoriameer. Hij had zichzelf opgesloten in een kleine ruimte in het schip, waar vermoedelijk een luchtzak moet zijn ontstaan.

Duikers kwamen hem op het spoor toen ze geklop hoorden in het schip. 

De ferry MV Nyerere was onderweg tussen de  eilanden Ukerewe en Ukara,  in het zuiden van het Victoriameer, het grootste meer van Afrika, toen hij kapseisde.

Het schip was overladen. Het had meer dan 300 opvarenden aan boord, terwijl er dat officieel maar 100 mochten zijn.

Het dodental van de ramp is intussen opgelopen tot 207. Er worden nog altijd lichamen geborgen bij de reddingsoperaties, dus het aantal kan nog oplopen. Er zijn vier dagen van nationale rouw afgekondigd.

Meest gelezen