De aankomst van een eerste groep vluchtelingen eind vorig jaar.

Sint-Egidiusgemeenschap vangt nieuwe groep van Syrische vluchtelingen op

Op Brussels Airport is vanmorgen een nieuwe groep van 29 Syrische vluchtelingen aangekomen, zo heeft de Sint-Egidiusgemeenschap meegedeeld. Ze kwamen naar België in het kader van een humanitaire corridor waarover de Belgische overheid een akkoord sloot met Sint-Egidius dat voor dit project samenwerkt met alle erkende erediensten van België.

De Syriërs kwamen vanuit Turkije met een humanitair visum naar België. De komende dagen zullen ze asiel aanvragen. De vluchtelingen komen niet in het opvangsysteem van de overheid terecht, maar worden tot de goedkeuring van hun asielaanvraag opgevangen en begeleid door gastgezinnen.

"Die gezinnen staan de vluchtelingen bij en zorgen voor de contacten met Vreemdelingenzaken, voor het zoeken naar lessen, scholen voor de kinderen, en vooral zorgen zij ervoor dat deze mensen niet, ja, in het isolement hier geraken", zegt Hilde Kieboom van Sint-Egidius

De federale staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Theo Francken (N-VA), ondertekende op 22 november 2017 een akkoord met de Sint-Egidiusgemeenschap om 150 kwetsbare Syrische vluchtelingen uit Syrië en Turkije over te vliegen naar ons land. Intussen zijn 101 vluchtelingen aangekomen. De volgende 49 worden de komende weken verwacht.

Meest gelezen