Archieffoto
Reporters

Stiekeme beelden van honderden Nederlandse vrouwen online gedeeld

In Nederland zijn honderden vrouwen het slachtoffer geworden van stiekem gedraaide beelden die op het internet zijn verspreid. De foto's en video's zijn gedeeld in een netwerk dat wereldwijd honderdduizenden leden telt. Dat meldt RTL Nieuws, dat een tijdje undercover ging.

De vrouwen zijn op openbare plaatsen onder hun rok gefilmd met smartphones, maar ook met camera's die in tassen en schoenen zijn verstopt. De beelden zijn vooral gemaakt op trappen of op de roltrap, vooral op openbare plekken, zoals het station en winkels. De slachtoffers wisten niet dat ze werden gefilmd. 

Tienduizenden beelden van vrouwen, onder wie Nederlandse, zijn op het internet geplaatst en besproken door leden van het netwerk. Er worden ook tips gedeeld om zo onopvallend mogelijk opnamen te maken.

In maart van dit jaar bracht een Nederlandse NOS-journalist ook al verslag uit van een voyeuristisch internetforum in Nederland. Op die website stonden foto's en video’s van stiekem gefilmde vrouwen terwijl ze zich omkleden of douchen in een sauna, kleedhokje of zwembad. Ook in een kleedkamer aan de Hogeschool Gent werden er opnames gemaakt, die later op het Nederlands internetforum terechtkwamen.  

Meest gelezen