Videospeler inladen...

Totaalrenovatiebonus al 1.837 keer uitgekeerd dit jaar

De totaalrenovatiebonus voor wie minstens drie energiebesparende maatregelen uitvoert, is dit jaar al 1.837 keer uitgekeerd, of meer dan drie keer zoveel als vorig jaar. Dit heeft Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) meegedeeld op de Vlaamse Isolatiedag. "Dankzij die bonus pakken steeds meer mensen meteen hun hele huis aan", zegt Tommelein

In heel Vlaanderen openden vandaag vijftien werven hun deuren. Bezoekers kregen er informatie over de verschillende mogelijkheden en technieken om een bestaande woning na te isoleren. Ook werden er live demonstraties gegeven op werven van spouwmuurisolatie, muurisolatie aan de buitenkant en dakisolatie.

"Je huis goed isoleren is de snelste weg naar een energiezuinige woning en een lagere energiefactuur. Met de premies die je ervoor krijgt, win je de investering nog rapper terug", aldus Tommelein. Er zijn nog steeds premies voor de isolatie van dak, vloer of muren of voor goed isolerende beglazing. Wie een warmtepomp, zonneboiler of vanaf 2019 een warmtepompboiler installeert, kan tot 40 procent van de factuur terugbetaald krijgen.

Wie minstens drie van die investeringen combineert, heeft daar bovenop recht op een totaalrenovatiebonus. Dit jaar werd al bijna 2 miljoen euro uitbetaald voor deze bonussen. "Terwijl de individuele premies de laatste twee jaar wat moesten inboeten, wint de totaalrenovatiebonus duidelijk aan populariteit", zegt de minister nog.

Meest gelezen