Videospeler inladen...

Vaste stek voor jongerenorganisatie "Let's Go Urban" ingehuldigd in Antwerpen

In de Antwerpse wijk Kiel is vanavond de nieuwe thuishaven van de populaire jongerenorganisatie "Let's Go Urban" ingehuldigd. Volgens de initiatiefnemers gaat het om het eerste "urban center" van ons land. Het is in ieder geval de eerste volwaardige vaste stek voor "Let's Go Urban", dat tijdens de eerste tien jaar van zijn werking nog noodgedwongen versnipperd over de hele stad actief was.

"Let's Go Urban" bereikt op wekelijkse basis meer dan 1.000 jongeren en had dus al een hele tijd nood aan een eigen (grote) locatie. Na meer dan twee jaar van werken aan een oude feestzaal op het Kiel is het nu zover. De gevel werd gerenoveerd, er werden een podium en een professionele geluids- en lichtinstallatie geplaatst en de capaciteit van de zaal, die ook flink werd opgefrist, werd opgetrokken tot 1.000 personen.

Naast die eventruimte is er werk gemaakt van studie- en coworkingruimtes waar jongeren begeleid kunnen worden tijdens en naar studies, werk en/of ondernemerschap.

"We hebben de eerste stap in onze droom bereikt", zegt oprichtster Sihame El Kaouakibi. "Een eigen plek, een eigen huis voor duizenden jongeren die hier zichzelf kunnen ontdekken, een netwerk kunnen uitbouwen en hun vleugels kunnen uitslaan. Een plek waar elke jongere van onze stad welkom is."

De stad Antwerpen steunde het project van "Let's Go Urban" met een subsidie - vanuit het kabinet Jeugd - van 1 miljoen euro.

Meest gelezen