Porsche bouwt geen dieselwagens meer

De Duitse autobouwer heeft vandaag aangekondigd vanaf volgend jaar alleen maar benzine-, hybride en elektrische wagens te maken.

Het is de topman van het luxemerk zelf, Oliver Blume, die het nieuws vandaag heeft bekendgemaakt in de Duitse krant "Bild". Porsche is daarmee het eerste Duitse bedrijf dat de dieselwagen vaarwel zegt. Het nieuws komt 3 jaar na het uitbreken van dieselgate, het schandaal waarin moederbedrijf Volkswagen geknoeid bleek te hebben met de motoren van zijn dieselwagens.   

Blume geeft in het interview mee dat Porsche zich vanaf volgend jaar volledig zal toeleggen op de productie van benzine-, hybride en zuiver elektrische wagens. Moederbedrijf Volkswagen heeft eerder laten weten dat het wel nog dieselwagens zal bouwen. 

Meest gelezen