Prikkeldraad rond snelwegparking Westkerke, maar burgemeester verandert niet van gedachten

De omheining van de snelwegparking in Westkerke, in de richting van Frankrijk, is sinds dit weekend uitgerust met prikkeldraad. Die werd aangebracht door Defensie op vraag van het kabinet van minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Burgemeester van Oudenburg Peter Velle (CD&V) besloot vorige week nog om de parking 's nachts gesloten te houden vanwege veiligheidsmaatregelen. "De prikkeldraad verandert niets aan mijn besluit."

De snelwegparking in Oudenburg is een tijd dicht geweest voor aanpassingswerken en gaat morgen weer open. In een brief aan minister Weyts had Velle vorige week aangekondigd dat hij de parking 's nachts wou gesloten houden. Hij hoopte dat de transmigranten dan weg zouden blijven. Weyts begreep de beslissing van Velle niet. Hij benadrukte dat er veel investeringen waren gebeurd om de veiligheid te garanderen. Hij zag er dan ook een politiek spel in.

Dit weekend heeft Defensie dus prikkeldraad aangebracht. "Die prikkeldraad verandert niets aan mijn besluit", reageert Velle. "Transmigranten kunnen de autosnelweg oversteken en binnendringen via de in- of uitrit. Over een degelijk veiligheidsplan hebben wij van de minister nog niets gehoord. Ons bereikt geen enkele informatie, dus blijft de parking 's nachts dicht", aldus Velle.

Minister Ben Weyts (N-VA) dreigde vorige week al met juridische stappen.

Meest gelezen