Videospeler inladen...

Water op Antwerpse ring is weggepompt, alle rijstroken zijn weer vrij

Door de hevige regen en wind is er vanmiddag heel wat hinder op de weg geweest. Vooral op de Antwerpse ring was de hinder groot. Ter hoogte van Antwerpen-Oost stonden een tijdlang verschillende rijstroken onder water. Rond 18 uur vanavond waren ze allemaal weer vrij.

Het gure regenweer heeft deze namiddag veel hinder op de weg veroorzaakt. Op de Antwerpse ring stond een lange file, doordat ter hoogte van Antwerpen-Oost maar één rijstrook open was. De andere rijstroken stonden helemaal onder water. Volgens de brandweer stond er 30 tot 50 centimeter water. 

De Liefkenshoektunnel werd tolvrij gemaakt en bestuurders werd aangeraden om voor een alternatieve route te kiezen. Rond 18 uur vanavond zijn alle rijstroken weer vrijgemaakt. 

1722 geactiveerd, parken gesloten

Het KMI had gisteren al gewaarschuwd voor storm en onweer. Binnenlandse Zaken activeerde daarop het noodnummer 1722, dat bedoeld is voor mensen die hulp nodig hebben, maar niet in levensgevaar zijn.

Verschillende steden en gemeenten in ons land namen ook maatregelen. Zo zijn in Brussel, Leuven en Geraardsbergen de parken gesloten. In Zottegem, in Oost-Vlaanderen, is de autoloze zondag vandaag afgelast. De stad annuleert alle activiteiten in het centrum en auto's mogen er gewoon rijden. Ook het muzikaal openluchtfestival "Parklife" in Gent en een rommelmarkt in Borgerhout zijn afgelast. 

Meest gelezen