Videospeler inladen...

Onverhoopt bijna 27.000 registraties voor orgaandonatie

Vlaanderen trok massaal naar 240 geopende stad- en gemeentehuizen om zich te laten registreren voor orgaandonatie. Vanavond stond de teller op 26.779 nieuwe registraties sinds de oproep van Frances Lefebure afgelopen week in het VTM-programma "Make Belgium Great Again". Dat maakt Medialaan, het moederbedrijf van de commerciële zender VTM, bekend.

Het is een resultaat dat de stoutste verwachtingen overtreft en de komende dagen nog verder kan oplopen. Het recente verleden leert dat op jaarbasis zich 7.000 tot 8.000 mensen laten registreren, zegt VTM.

"Dit is te zot voor woorden", reageert Frances Lefebure. "Er staan op dit moment 1.212 mensen op de wachtlijst, dus we hadden stiekem gehoopt op 1.212 nieuwe registraties. Maar dat we heel Vlaanderen zouden kunnen mobiliseren en bijna 27.000 nieuwe registraties zouden noteren, hadden we nooit durven dromen."

In theorie zijn we in ons land allemaal automatisch donor, maar toch wordt na een overlijden altijd overlegd met de familie of het kan. Als mensen geregistreerd zijn als orgaandonor is de situatie duidelijk. 

In "De zevende dag" vertelde Ann Baptist (VZW Bas) over het belang van orgaandonatie

Videospeler inladen...

Meest gelezen