Akkoord bij bagagebehandelaar Swissport Cargo, staking is voorbij

Bij bagagebehandelaar Swissport Cargo op de luchthaven van Zaventem komt een einde aan de staking. Gisterochtend hadden de werknemers het werk neergelegd, omdat er veel te weinig mensen waren om het werk te verrichten en er ook klachten waren over een gebrek aan materieel. Directie en bonden hebben nu een akkoord bereikt.

"Wij hebben vandaag een toegeving gekregen van de directie dat zij op korte termijn 36 mensen zullen aanwerven en dat er vanaf maandag extra materiaal zal worden gehuurd en dat er op middelkorte termijn nieuwe machines zullen worden gekocht. Zodat het werk veiliger, correcter en kwalitatiever kan verlopen", zegt vakbondsman Hans Elsen.

Het probleem bij Swissport was niet nieuw. Al geruime tijd is er een structureel personeelsprobleem. Als dat heel nijpend wordt, komen wel tijdelijke krachten inspringen, maar omdat het dan altijd andere interims zijn, moeten die ook telkens worden opgeleid door het vaste personeel. En die 60 werknemers gaven er daarom zaterdag de brui aan.

Meest gelezen