Medialaan

"Blind date" keert terug met Nathalie Meskens als de nieuwe Ingeborg

"Blind date", de moeder aller datingprogramma's, keert terug op VTM. Presentatrice Ingeborg keert evenwel niét terug, het is Nathalie Meskens die de kandidaten opvangt en op reis stuurt. "Ik was in mijn jonge jaren een erg grote fan", zegt ze in Het Laatste Nieuws.

De jolige begintune, de drie kandidaten die het beste van zichzelf geven achter een wand nadat de jager drie (vaak kleffe) vragen heeft gesteld, en het zwaaiende al-dan-niet-stelletje op de trap richting romantische droomreis, VTM haalt "Blind date" vanonder het stof voor zijn 30e verjaardag.

Allemaal pure nostalgie

Oorspronkelijk was "Blind date" in het Verenigd Koninkrijk op ITV te zien. Daar liep het tussen 1985 en 2003 en was het een waar kijkcijferkanon op zaterdagavond. Op piekmomenten kluisterde het programma tot 18 miljoen Britten aan het televisietoestel. Tussen 1991 en 2005 liep het programma dan met succes in Vlaanderen, met Ingeborg (Sergeant) als gastvrouw. Later presenteerde Elke Vanelderen, de vrouw van Regi.

Het is nu de beurt aan Nathalie Meskens. "Allemaal pure nostalgie", licht ze haar deelname in Het Laatste Nieuws toe. De makers, productiehuis De Mensen, beloven de lat hoog te leggen. Het is niet het eerste programma dat zich aan een comeback waagt: eerder werden onder meer "Peking express", "Temptation island" en "De 3 wijzen" opgevist en opgefrist.

Meest gelezen