De Bogaard in Sint-Truiden eerste cultuurcentrum met led-verlichting

Cultuurcentrum De Bogaard in Sint-Truiden pakt uit met een duurzame primeur: het gebruikt vanaf nu led-verlichting voor zijn theaterlichtinstallatie. Het is daarmee het eerste cultuurcentrum dat naar led's overschakelt.

De voordelen van led-verlichting zijn groot, er zijn minder lampen nodig voor de kleurschakeringen, de lampen zijn duurzamer in gebruik en volgens Jean-Marie Mievis van cultuurcentrum De boogaard is er nog een belangijk pluspunt: "Het gaat minder warm zijn in de zaal, want die lampen geven minder warmte af." De vroegere lampen werden heel heet, maar deze led-lampen worden bijna niet warm. 

De nieuwe lichtinstallatie kost 30.000 euro. Sint-Truiden kan voor een deel daarvan wel rekenen op een Vlaamse subsidie.  

Meest gelezen