DéFI heeft procedure opgestart om Schaarbeekse schepen Köse uit de partij te zetten

De partij DéFI heeft de procedure opgestart om Sait Köse, schepen in Schaarbeek, uit de partij te zetten. Köse is in verdenking gesteld voor schriftvervaling en verduistering in zaken die weliswaar niets met zijn politiek mandaat te maken hebben. Köse heeft wel zijn kandidatuur voor de volgende verkiezingen ingetrokken. Hij staat dus niet op de burgemeesterslijst van zijn partijgenoot Bernard Clerfayt.

CdH-voorzitter Benoît Lutgen uitte zondag op RTL-TVi nog kritiek op DéFI omdat Köse nog altijd geen ontslag genomen heeft als schepen. DéFI liet daarop weten dat de procedure om hem uit de partij te zetten is opgestart omdat hij niet binnen de afgesproken tijd zijn mandaat heeft neergelegd. Een "comité van wijzen" binnen de partij zal Köse de kans geven om gehoord te worden, alvorens over de uitsluiting te beslissen.

Meest gelezen