Fabrikant Stints controleert alle karren in België en Nederland

De fabrikant van de Stint die vorige week betrokken was bij het ongeval op het spoor in Oss, laat alle 3.500 voertuigen die in Nederland en België rondrijden controleren. Het bedrijf doet dat in afwachting van onderzoek naar het ongeluk.

Bij het ongeval reed een Stint (een elektrische bolderkar), door nog onbekende oorzaak, door een gesloten spoorboom. Vier kinderen overleden door de daaropvolgende botsing met een trein. Een vijfde kind en een medewerkster van de kinderopvang die het voertuig bestuurde, raakten zwaargewond.

In een boodschap aan afnemers van de Stints, laat het bedrijf weten vanaf maandag alle karren te controleren. "In afwachting van de uitslag van het onderzoek, controleren we alle 3.500 Stints vanaf 24 september op alle veiligheidspunten en vervangen preventief onderdelen."

Ook heeft het bedrijf een mailing naar al zijn klanten gestuurd met daarin een checklist waarmee de afnemers, veelal kinderdagverblijven, de Stints ook zelf kunnen nalopen op verschillende punten.

Na het ongeval besloten verscheidene kinderopvangorganisaties voorlopig geen gebruik meer te maken van de Stints om hun kinderen te vervoeren. Ze willen eerst zeker weten of het ongeluk niet is veroorzaakt door een technische storing in het elektrisch aangedreven voertuig.

Meest gelezen