Voortaan ook GAS-boetes in Beringen, Ham en Tessenderlo

Vanaf 1 oktober riskeer je ook in de politiezone Beringen, Ham en Tessenderlo een GAS-boete (Gemeentelijke Administratieve sanctie).

De gemeenten in de politiezone werken hiervoor samen met de provincie Limburg. Die stelt een sanctionerende ambtenaar aan om de gemeenten te ondersteunen met het GAS-systeem. Door de samenwerking met de provincie kan er efficiënter en goedkoper worden gewerkt.

“We proberen burgers zo goed mogelijk te informeren, te sensibiliseren en te responsabiliseren,’ zegt korpschef Geert Wouters, “Iedereen wil een leuke en nette gemeente waarin het aangenaam wonen is. GAS staat bij ons dan ook voor Graag Aangenaam Samenleven.”

Kleine criminaliteit

Beringen, Ham en Tessenderlo voeren dit in omdat het Limburgse parket door de grote werkdruk kleine criminaliteit en asociaal gedrag niet altijd vervolgt. Procureur Guido Vermeire: "Als de gemeenten die kleine feiten op zich nemen, zijn we zeker dat er ook iets mee gebeurt. Dan kunnen wij ons opnieuw concentreren op de zware criminaliteit."

Meest gelezen