Grieks parlementslid aangevallen door dertigtal extreemrechtse hooligans

Gisteravond is in Griekenland een parlementslid van de links-populistische regeringspartij Syriza geslagen door een groep van dertig aanvallers. Volgens hem ging het om extreemrechtse figuren.

Petros Konstantineas was met zijn zoon naar een voetbalwedstrijd gaan kijken in Kalamata, een stad in het zuiden van het schiereiland Peloponnessos. Op een bepaald ogenblik werd hij daar aanvallen door een groep van dertig mannen.

Konstantineas is met verwondingen opgenomen in een ziekenhuis, maar is niet in levensgevaar. Volgens hem waren de aanvallers leden van een extreemrechtse groep. De politie heeft vijf verdachten kunnen oppakken.

Het slachtoffer is lid van Syriza, de links-populistische partij van premier Alexis Tsipras. Hij is bakker, maar zit sinds 2015 in het parlement.

Politiek geweld is niet zo uitzonderlijk in Griekenland. De extreemrechtse partij Gouden Dageraad heeft zich de voorbije jaren laten opmerken door fysieke aanvallen tegen migranten, maar ook tegen politici van andere partijen. Anderzijds is twee jaar geleden ook een parlementslid van Gouden Dageraad aangevallen en verwond door anarchisten.

Meest gelezen