AP

Metallica komt volgend jaar naar Koning Boudewijnstadion

De “worldwired tour” van Metallica brengt de band in juni 2019 ook naar het Koning Boudewijnstadion in Brussel. De Amerikaanse metalband brengt Ghost en Bokassa mee als special guests. 

Het is bevestigd: De “worldwired tour” van Metallica keert terug naar Europa en de Verenigde Staten, voor een reeks openluchtconcerten. De concerten vinden plaats in parken, stadions en zelfs in een kasteel. Metallica keert ook terug naar België en speelt op zondag 16 juni 2019 in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Het is de eerste keer sinds 1988 dat de metalband in Brussel te zien zal zijn. De ticketverkoop start op vrijdag 28 september. 

Van september 2017 tot mei 2018 speelde Metallica al “indoor” in Europa. In 29 zalen bereikten ze toen een recordaantal bezoekers. In november vorig jaar speelden ze nog 2 keer in Antwerpen. 

De nieuwe tournee start op 1 mei 2019 in het voetbalstadion Estadio Restello in Lissabon, in Portugal. Metallica kondigt in totaal 25 concerten aan, in 20 verschillende landen. Noorwegen, Finland en Estland verwelkomen de metalband voor de eerste keer. 

Meest gelezen