Videospeler inladen...

Pagina niet gevonden? Marijke ook niet

Child Focus en Missing Children Europe vragen aan website-eigenaars om vermiste kinderen te tonen in plaats van foutmeldingen. Dat kan door een applicatie te downloaden. De oproep gebeurt in het kader van NotFoundDay.

Het is voor het eerst dat Child Focus en Missing Children Europe een NotFoundDay organiseren. Daarmee willen ze hun gratis webapplicatie Notfound.org in de kijker zetten. Als website-eigenaars de applicatie installeren, worden de zogenoemde 404-foutmeldingen omgezet in affiches van vermiste kinderen.

Met de actie wil Child Focus en Missing Children niet alleen de website-eigenaars aanspreken, maar ook iedereen aansporen om de eigen werkgever te overtuigen met het systeem te werken.

Wereldwijd komen 7% van alle website-bezoeken uiteindelijk uit op een foutmelding

Nel Broothaerts, Child Focus

Want de pagina's hebben wel degelijk nut. "We weten dat het verspreiden van verdwijningsberichten van vermiste kinderen zeker en vast uitmaakt", zegt Nel Broothaerts van Child Focus.

"We zoeken altijd getuigenissen van mensen die ons kunnen helpen om kinderen sneller terug te vinden. En we weten ook dat wereldwijd 7% van alle bezoeken aan websites uiteindelijk uitkomen op zo'n foutmelding. Dus dat zijn toch in totaal heel wat mensen extra bij die een opsporingsbericht voor een vermist kind te zien krijgen", 

De applicatie werkt ook op basis van geolocatie. "Dat betekent dat wie in ons land naar een website surft en op een foutmelding terechtkomt, in principe een vermist kind uit België te zien zal krijgen", zegt Broothaerts.

De webapplicatie is gratis te downloaden op de website Notfound.org.

Meest gelezen