Peter Verhelst maakt als enige Vlaming kans op de BookSpot Literatuurprijs (vroegere ECI Literatuurprijs)

Peter Verhelst is de enige Vlaming op de shortlist van de BookSpot Literatuurprijs, de vroegere ECI Literatuurprijs. Dat heeft juryvoorzitter Jos Geysels bekendgemaakt. De overige kanshebbers komen uit Nederland.

"Voor het vergeten" van Peter Verhelst, "Ondanks de zwaartekracht" van Suzanna Jansen, "Jij bent van mij" van Peter Middendorp, "Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken" van Arjen van Veelen, "In alle steden" van Aukelien Weverling en "De heilige Rita" van Tommy Wieringa: deze 6 boeken maken kans op de BookSpot Literatuurprijs 2018.

Op de longlist die begin deze maand was bekendgemaakt, stonden met Tom Lanoye, Jeroen Theunissen, Jan Vanriet en Peter Verhelst nog 4 Vlamingen, maar enkel die laatste heeft van de jury een plekje op de shortlist gekregen.

De BookSpot Literatuurprijs (voorheen ECI Literatuurprijs) bekroont het beste Nederlandstalige literaire boek in de categorieën fictie en non-fictie. De jury bestaat uit beroepsrecensenten uit Nederland en Vlaanderen. Dit jaar is minister van Staat Jos Geysels (Groen) de voorzitter.

Aan de prijs is een bedrag van 50.000 euro verbonden. De naam van de winnaar wordt op 8 november bekendgemaakt.

Meest gelezen