BELGA/WAEM

Politie houdt internationale actie tegen drugs: 1 op 10 gecontroleerden had drugs bij zich

Politie- en douanediensten uit Nederland, Luxemburg, Frankrijk en ons land hebben samen een internationale actie gehouden tegen de handel in verdovende middelen en het drugstoerisme. 1 op de 10 gecontroleerden in ons land waren in het bezit van drugs. Er werd ook meer dan 10 kilogram hasj en marihuana in beslag genomen.

De internationale actie gebeurde de afgelopen vier dagen. Tijdens de actie werden in ons land 1380 mensen gecontroleerd. 141 van hen waren in het bezit van drugs, 1 op de 10 dus. 6 van hen waren invloed. 13 mensen zijn aangehouden.

De politie nam heel wat drugs in beslag, vooral hasj en marihuana. Alles samen nam ze meer dan 10 kilogram hasj en marihuana in beslag, maar ook meer dan 1800 XTC-pillen. Bij de actie werden ook 6 wapens in beslag genomen.

De federale politie is zeer tevreden over het resultaat van de actie, zo klinkt het. "Dit soort van acties zal in de toekomst nog regelmatig georganiseerd worden", zo klinkt het.

Meest gelezen