Stripmuur van Suske en Wiske ingehuldigd in Middelkerke

In aanwezigheid van Tom Wilquet, de kleinzoon van tekenaar Willy Vandersteen en Toon Horsten van de uitgeverij Standaard, is aan de gevel van een huis in de IJzerlaan in Middelkerke de vijfde stripmuur officieel ingehuldigd. Na Robbedoes en Kwabbernoot, Lucky Luke, Nero en de Kiekeboes gaat alle eer deze keer naar Suske en Wiske.

Luc Morjaeu ontwierp de tekening waarop ook nog Jerom, Lambik en Tante Sidonia te zien zijn. De stripmuur is te vinden op een centraal punt in de Ijzerlaan op de gevel van de woning van Geert Grossen en Véronique Van Hoorebeke. Véronique: “Toen men ons van de gemeente contacteerde met de vraag of wij open stonden voor dit project hebben wij onmiddellijk ja gezegd.”

Standbeeld

Naast het standbeeld op de Zeedijk hebben Suske en Wiske nu ook hun eigen stripmuur in Middelkerke.

Meest gelezen