Vrederechter boos op dokter met voorgedrukte attesten om niet te moeten bijzitten bij verkiezingen

Een dokter uit Vilvoorde is niet te spreken over de beschuldigingen van een vrederechter. Die zegt dat de dokter te makkelijk medische attesten uitschrijft voor mensen die bij de verkiezingen moeten bijzitten. 

De verkiezingen komen eraan en dus moet ook de praktische kant geregeld worden. Stembureaus moeten samengesteld worden met voorzitters en bijzitters, maar in Vilvoorde verloopt dat moeizaam. Vrederechter Gilbert Putteman krijgt de vreemdste excuses. Hij schreef ook een brief naar een dokter van wie hij vermoedt dat die te makkelijk medische attesten uitschrijft: "Hij is alleszins zeer goed voorbereid, want hij heeft voorgedrukte attesten. Ofwel is hij ook al bezig met de verkiezingen van volgend jaar."

Voorgedrukte attesten

Dokter Johan Vansintejan is niet opgezet met de beschuldiging: "Ik heb een zeer intimiderende brief gekregen van de vrederechter. Hij schrijft dat ik voorgedrukte attesten gebruik en van plan ben er nog veel uit te schrijven. Wij hebben inderdaad dat drukwerk ter beschikking zoals we ook attesten hebben voor mensen die niet naar het werk of naar school kunnen gaan. Ik ga niet voor elke patiënt die ik al jaren ken, handgeschreven attesten schrijven."

Controlearts

Natuurlijk kan de vrederechter een controlearts sturen, maar dat kost veel tijd én geld. Vrederechter Gilbert Puttemans: "Je begrijpt dat dat ook de grote uitzondering op de regel is. Ik verwacht gewoon van iedereen wat fair play. Wij als rechter moeten onze taak doen, dokters moeten hun taak doen en zo geraken we er misschien door. Maar wanneer iedereen maar onbegrensd dingen begint te doen, dan lukt het gewoon niet." 

Meest gelezen