Videospeler inladen...

Oudenburg laat snelweg­parking in Westkerke heropenen

De Oudenburgse burgemeester Peter Velle (CD&V) laat de snelwegparking langs de E40 in Westkerke heropenen. Dat heeft hij bevestigd aan VRT NWS. Vanmiddag had Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) gezegd dat hij Velle nog één kans gaf om de vernieuwde snelwegparking langs de E40 in Westkerke te heropenen. Velle zegt op die vraag te kunnen ingaan omdat er bijkomende veiligheidsmaatregelen zijn getroffen.

Sinds 2017 is de snelwegparking in Westkerke een parkeerterrein voor langparkeren. Er was al geïnvesteerd in extra bewaking, onder meer om transmigranten te beletten in vrachtwagens te klimmen. Dit jaar is besloten om het terrein fors uit te breiden, en vorige week had de parking opnieuw open moeten gaan. Burgemeester Peter Velle (CD&V) besloot echter de parking 's nachts gesloten te houden omdat de beveiliging volgens hem niet volstond.

Minister Weyts had een gerechtsdeurwaarder laten vaststellen dat alle afgesproken beveiliging nu is aangebracht, inclusief scheermesjesdraad. 

Velle bevestigt dat de snelwegparking vanavond opent omdat die bijkomende veiligheidsmaatregelen nu een feit zijn. "Ik heb deze middag melding gekregen van de Vlaamse minister voor Mobiliteit van een aantal extra beveiligingsmaatregelen", zegt burgemeester Velle aan VRT NWS.

"Na mijn besluit van vorige week is extra prikkeldraad aangebracht langs de binnenzijde van de noordelijke afsluiting en langs de zuidkant van de parking. Het aanwezige camerasysteem zou eind deze week ook naar behoren werken en er wordt vanaf deze week ook een nachtelijke privébewaking door twee nachtwakers met hond ingevoerd."

Velle blijft wel nog met een aantal vragen zitten. Hij wil dat de privébewaking blijft zolang dat nodig is en hij vraagt ook bijkomende federale ondersteuning voor de lokale politie.

Meest gelezen