Videospeler inladen...

Bill Cosby krijgt 3 tot 10 jaar cel voor seksueel misbruik

In de VS heeft een rechter de voormalige tv-ster Bill Cosby (81) 3 tot 10 jaar cel gegeven voor seksueel misbruik dat hij in 2004 heeft gepleegd. Zijn advocaten hebben al aangekondigd dat ze in beroep gaan.

Dik 5 maanden nadat Bill Cosby door een jury in de staat Pennsylvania schuldig is bevonden aan seksueel misbruik van Andrea Constand in 2004 kent de gevallen Amerikaanse comedian zijn straf: vandaag heeft de rechter hem 3 tot 10 jaar cel gegeven.

De openbaar aanklager had 5 tot 10 jaar cel gevraagd, de verdediging van Cosby had huisarrest gevraagd. Volgens het persagentschap AP reageerde hij niet toen hij het vonnis in de rechtbank aanhoorde. Zijn echtgenote Camille was niet aanwezig. 

Constand is 1 van zowat 60 vrouwen die "America's dad" van weleer van seksueel misbruik hebben beschuldigd. Zij hoorde het vonnis met de glimlach aan en kreeg tal van knuffels van mensen in de rechtbank.

De advocaten van Cosby vroegen de rechter om hem op borgtocht vrij te laten in afwachting van een beroepsprocedure, maar daar ging de rechter niet op in. Volgens de rechter is Cosby mogelijk nog steeds een gevaar voor de maatschappij, zelfs al is hij oud en slechtziend.

Na zijn veroordeling in april maakte VRT NWS een video met een overzicht van de carrière van Cosby en zijn neergang. Die kan u hieronder herbekijken:

Videospeler inladen...

Meest gelezen