Videospeler inladen...

FilmWard tipt 3 Hollywoodreleases en 2 Vlaamse films

Er verschijnen deze week veel nieuwe films in de Belgische bioscopen. Onze filmreporter Ward Verrijcken pikt er 3 Hollywoodreleases en 2 Vlaamse films uit.

De grote hype vanuit Hollywood van de afgelopen maanden heet "Crazy rich Asians" en die komt vanaf deze week bij ons in de zalen. Het is een verhaal over Rachel, een professor van Aziatische afkomst in New York, die zich verloofd met Nick, een man uit een steenrijke familie in Signapore. Wanneer ze samen naar zijn familie reizen, botst ze op veel vooroordelen. Vooral haar schoonmoeder heeft niet graag dat ze met haar schatrijke zoon trouwt. Het is de eerste grote Amerikaanse studiofilm met uitsluitend acteurs van Aziatische afkomst. Een culturele mijlpaal die intussen is uitgegroeid tot één van de best scorende romatische komedies aller tijden.

Het jeugdboek "The house with a clock in its walls" is verfilmd. Het verhaal speelt zich af in de jaren 50 en gaat over Lewis, een 10-jarige jongen die zijn ouders verliest en bij zijn mysterieuze oom Jonathan moet gaan wonen. Die woont in een huis dat volgepropt zit met magische krachten. Lewis moet het vooral opnemen tegen een slechte magiër die in het huis een klok heeft verstop die terugtikt naar het begin van de wereld. Op die manier wil hij de hele mensheid uitroeien. De film is een beetje chaotisch maar glamoureus door zijn cast want in de hoofdrollen zien we Jack Black, Kyle MacLachlan en Cate Blanchett.

De komische thriller "A simple favor" gaat over Stephanie, gespeeld door Anna Kendrick. Zij is een brave huismoeder met een succesvolle blog op YouTube over recepten en hobbykunsten. Aan de schoolpoort ontmoet ze een glamoureuze moeder Emily, heel sexy gespeeld door Blake Lively. Ze sluiten een hechte vriendschap maar wanneer Emily verdwijnt, blijkt dat ze allerlei kwaadaardige plannen heeft om mensen uit haar verleden weg te werken.

Er is ook interessante Vlaamse cinema deze week. "Wij" is de verfilming van het gelijknamige boek van Elvis Peeters. Dat is een controversieel verhaal over een aantal jongeren die bij wijze van protest tegen de vorige generaties hun lichaam te koop aanbieden op het internet. Interessante en sfeervolle maar heel gedurfde cinema.

Tot slot is er ook de heruitgave van "Anyway the wind blows", de cultfilm van Tom Barman uit 2003. Die is digitaal gerestaureerd en speelt in een aantal arthouse bioscopen.

Videospeler inladen...

Meest gelezen