"Het leek me geen goed idee zomaar een baby mee te pakken"

Het was even schrikken voor Cory Cannon, toen hij afgelopen weekend in een straat in Lakewood, in de Amerikaanse staat New Jersey, "iets zag liggen" wat hij niet onmiddellijk kon thuisbrengen. Toen hij "het voorwerp" nochtans naderde, zag hij dat het een baby was die probeerde vooruit te kruipen. Cannon stapte uit zijn wagen om andere bestuurders duidelijk te maken dat ze moesten stoppen, nadat hij eerst een paar foto’s genomen had. Die publiceerde hij op Facebook en ze werden onmiddellijk wereldwijd opgepikt. Maar er volgde zoveel negatieve kritiek dat Cannon de foto’s offline haalde. Even althans, om daarna zijn criticasters kort en bondig van antwoord te dienen.

"Ik wist op voorhand dat ik hiervan een foto moest maken. Want dat ik zomaar een baby zou oppakken, die daar toevallig was, leek me niet zo’n goed idee", aldus Cannon op nieuwswebsite Inside Edition.

"Uiteindelijk was het een vrouw die daar toevallig passeerde, die het kind oppikte. Dan zijn we samen naar het dichtstbijzijnde huis gestapt en hebben op de deur geklopt. Een klein kind opende de deur, gevolgd door een man. Toen ik hem vroeg of het zijn baby was, antwoordde hij ‘ja’. Hij verontschuldigde zich bij mij, maar ik vond dat hij zich eerder tegenover zijn eigen kind moest verontschuldigen."

"Ik heb zelf een dochter van 4 maanden. Mocht mij dit overkomen zijn, dan zou ik hysterisch geworden zijn."

"Ik heb de foto op mijn Facebookpagina gepubliceerd, omdat ik wilde dat mijn familie en vrienden hem zouden zien. Dat hij uiteindelijk viraal ging, daar had ik nooit bij stilgestaan." Maar het feit dat hij eerst een foto genomen had, werd hem niet in dank afgenomen. Er volgden diverse commentaren die Cannon als "pijnlijk" omschreef. Hij verwijderde dan ook de foto, "ook al bracht het nemen van de foto op geen enkel moment het leven van de baby in gevaar."

Uiteindelijk besloot hij toch de foto opnieuw te publiceren, met de duidelijke boodschap: "Iedereen die zich afvraagt of ik al dan niet het kind beter had geholpen toen ik de foto nam, zoekt gewoon naar een reden om negatief te zijn. Go fuck yourselves."

De plaatselijke politie onderzoekt momenteel het incident, maar er werd voorlopig geen klacht ingediend. De baby zou via een achterdeur naar buiten gekropen zijn, nadat een ouder broertje de deur had laten open staan. De vader zou het verdwijnen van het kind niet opgemerkt hebben, totdat zijn zoontje teruggebracht werd door Cannon.

De politie schakelde ook de sociale dienst in voor verder onderzoek van het gezin.

Meest gelezen