"Ik steun mijn zoon, ook al doen mijn andere 6 kinderen dat niet"

"Het zullen daar alvast levendige familiefeestjes zijn." Tot die conclusie kwamen diverse nieuwsmedia toen eind vorige week de Democratische politicus David Brill een paar video’s publiceerde waaruit bleek dat een aantal broers en zussen van zijn tegenkandidaat in de Amerikaanse staat Arizona, Paul Gosar, zijn kandidatuur steunden en dus niet die van hun broer. Die had nochtans tijdens de vorige verkiezingen overtuigend gewonnen. Het campagnefilmpje tegen hun broer werd op enkele dagen tijd meer dan 1,6 miljoen keer bekeken. Maar zoon Paul blijft wel de steun van moeder Bernadette krijgen.

Het gezin Gosar telt 10 kinderen, van wie er 7 voor de Democraten zouden kiezen, 2 voor de Republikeinen en eentje zich als onafhankelijke omschrijft. Zes van de 7 Democratische familieleden maakten nu dus een promofilmpje voor Paul Gosars tegenkandidaat in Arizona, met onder andere de opmerking dat "als Paul echt om deze staat zou geven, hij zou vechten voor sociale zekerheid en voor een betere gezondheidszorg":

Paul Gosar reageerde op Twitter dat deze broers en zussen "Trump haatten" en noemde hen "gefrustreerde Hillary-supporters". Hij hoopte verder dat "ze hun haat konden loslaten". Paul Gosar is alvast geen onbesproken blad in de Amerikaanse politiek.  Zo was hij ervan overtuigd dat de extreemrechtse demonstratie in Charlottesville vorig jaar gefinancierd werd door links.

Moeder Gosar blijft alvast achter haar Republikeinse zoon staan. Zo reageerde ze erg verbaasd en was ze helemaal in shock toen ze hoorde van de video’s tegen haar zoon, zo merkte New York Times op.

Nochtans beweerde ze tegenover de nieuwswebsite dat ze "een geweldige familie" had, alleen dat de meeste van haar kinderen niet dezelfde ideeën hadden dan zijzelf en haar zoon Paul: "Ik deel dezelfde filosofie en politieke overtuiging als Paul. Hij heeft een geweldige job gedaan in Arizona. Ze houden daar echt van hem. En wat zijn tegenstander daar betreft, hij maakt geen enkele kans."

Paul Gosar was alvast erg tevreden met de steun van zijn 85-jarige moeder en reageerde dan ook kortweg met: "Dat is de waarheid."

Het lokte alvast volgende reactie uit op sociale media:

Meest gelezen