Jean-Marie Le Pen met "aanhoudende koorts" in het ziekenhuis opgenomen

In de buurt van Parijs is Jean-Marie Le Pen (90) met "aanhoudende koorts" in het ziekenhuis opgenomen. Dat meldt AFP. Het leven van de stichter van Rassemblement National (voorheen Front National) zou niet in gevaar zijn.

"De medische entourage van meneer Le Pen acht een ziekenhuisopname nodig om elke complicatie te vermijden." Met die woorden meldt het kabinet van de Franse extreemrechtse politicus dat hij vanavond in een ziekenhuis nabij Parijs is opgenomen.

Nog volgens het kabinet heeft hij een "aanhoudende koorts", maar is zijn leven "niet in gevaar". Zijn humeur zou "positief" zijn al moet hij zijn afspraken de komende dagen wel afzeggen.

Le Pen is 90 en was in het verleden 40 jaar lang de voorzitter van het Front National, de extreemrechtse partij die hij zelf oprichtte. In 2011 gaf hij de fakkel door aan zijn dochter Marine Le Pen die vorig jaar nog een gooi naar het Franse presidentschap deed.

In 2015 heeft Marine haar vader uiteindelijk uit de partij gezet nadat ophef was gerezen over controversiële uitspraken die hij over de gaskamers van de nazi's tijdens WO II had gedaan. Sinds maart heet de partij overigens Rassemblement National en niet langer Front National.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat vader Le Pen in het ziekenhuis belandt. In juni verbleef hij daar al een tiental dagen wegens een zware longontsteking. Hij vierde toen zijn 90e verjaardag in het ziekenhuis.

Meest gelezen