Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Modehuis Versace komt in Amerikaanse handen

Het Italiaanse modehuis Versace komt in handen van het Amerikaanse bedrijf Michael Kors. Er is een akkoord voor de overname. Michael Kors zal 1,83 miljard euro neertellen voor Versace, dat nog voor 80 procent een familiebedrijf was. 

Versace werd in 1978 opgericht door ontwerper Gianni Versace en zijn broer Santo. Gianni Versace werd in 1997 in Miami vermoord, waarna zijn het modehuis enkele moeilijke jaren beleefde, maar daarna een nieuw elan kreeg onder impuls van Donatella Versace, die haar broer als ontwerpster opvolgde.

Het Italiaanse modehuis was sinds 2014 voor 20 procent in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Blackrock. De familie Versace bezat de rest van de aandelen.

De Michael Kors Holdings zal na de afronding van de overname door het leven gaan als Capri Holdings. Michael Kors blijft wel bestaan als modelabel.

Steeds minder onafhankelijke spelers

Voor Michael Kors betekent de overname van Versace een nieuwe grote aankoop. Het bedrijf kocht vorig jaar ook al het schoenenmerk Jimmy Choo, voor ongeveer 1 miljard euro.

"De aankoop van Versace is een belangrijke mijlpaal voor onze groep", zegt ceo John Idol van Michael Kors. "Versace is al meer dan 40 jaar de belichaming van Italiaanse luxe. We zijn blij Versace te kunnen verwelkomen tot onze groep en verbinden ons ertoe te investeren in de groei van het modehuis."

Michael Kors wil het merk Versace laten groeien tot voorbij 2 miljard dollar omzet. Donatella Versace blijft voorlopig aan als creatief directeur.

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Nu ook Versace bij een holding aansluit, blijven er steeds minder onafhankelijke spelers over in het modelandschap. Eerder vonden andere klinkende namen als Dior, Gucci en Yves Saint Laurent onderdak bij consortia als Kering en LVMH.

Chanel, Giorgio Armani, Burberry en Prada konden tot nu toe de lokroep van investeringsmaatschappijen en modegiganten weerstaan.

Meest gelezen