Nieuwe kantoren voor FOD Financiën in Genk

De diensten van de federale overheidsdienst Financiën in Genk hebben een nieuwe werkplek, aan de Jaarbeurslaan. De regie der gebouwen huurt voor negen jaar drie verdiepingen in een modern kantoorgebouw.

De verhuizing naar het nieuwe gebouw was nodig, zegt minister Jan Jambon (N-VA), bevoegd voor de Regie der Gebouwen. "In het vroegere gebouw in de Dieplaan zaten ze al van in de jaren '70, dus die gebouwen waren op. En er is nu ook een andere manier van werken in de overheidsdiensten, met flexibele kantoren." Er waren dus voldoende redenen om naar een nieuwe lokatie uit te kijken, besluit de minister. 

Het is een duurzaam gebouw, quasi passief, er wordt maar een klein beetje energie aan toegevoegd. Niet alleen de diensten van financiën van Genk, ook die van Lanaken en Maasmechelen zitten in het nieuwe gebouw. 

Meest gelezen