AP

PJ Harvey maakt soundtrack voor stuk Ivo Van Hove met Gillian Anderson in hoofdrol

PJ Harvey gaat de soundtrack maken voor de theaterbewerking van "All about Eve" door Ivo Van Hove. Gillian Anderson ("The X-files") speelt Margo Channing. Vorig jaar werd nog aangekondigd dat die rol door Cate Blanchett vertolkt zou worden. 

De theaterbewerking van "All about Eve", een film uit 1950, gaat in februari 2019 in première in het Noël Coward Theatre in Londen.  Het stuk zal 14 weken gespeeld worden. 

Gillian Anderson, bekend van reeksen als "The X-files" en "The fall", zal Broadway-ster Margo Channing spelen. Vorig jaar werd nog aangekondigd dat die rol voor de Australische actrice Cate Blanchett zou zijn.  Lily James speelt Eve Harrington. 

De Britse muzikante PJ Harvey schrijft de soundtrack voor het stuk. Voor PJ Harvey is het niet de eerste keer dat ze dit doet. Ze maakte eerder al soundtracks voor "Hedda Gabler" op Broadway en voor "Hamlet" in Londen. 

"All about Eve" is gebaseerd op de film uit 1950 die geregisseerd werd door Joseph L. Mankiewicz. In die film speelt Bette Davis Margo Channing, een Broadway-ster. Eve Harrington (rol van Anne Baxter) is een jonge fan die een steeds belangrijkere rol in het leven van Channing zal beginnen te spelen. De film won zes Oscars, waaronder die voor beste film. 

Momenteel is in Amsterdam de bewerking van Ivo Van Hove van de bestseller "Een klein leven" van Haniya Yanagihara te zien, met Ramsey Nasr in de rol van Jude. 

Meest gelezen