Belga

Proces aanslag Joods Museum start in januari

Mehdi Nemmouche en Nacer Bendrer zullen zich vanaf 10 januari moeten verantwoorden voor het assisenhof in Brussel. Ze staan terecht voor viervoudige moord.

Op 24 mei 2014 werd een aanslag gepleegd op het Joods Museum van Brussel. In totaal kwamen vier mensen om. Een koppel Israëlische toeristen en een 66-jarige vrijwilligster in het museum stierven ter plekke. Een 25-jarige museummedewerker overleed op 6 juni aan zijn verwondingen. Een week na de aanslag, op 30 mei, werd in Marseille de eerste verdachte Mehdi Nemmouche opgepakt. Hij was onder meer in het bezit van wapens die sterk leken op de wapens die gebruikt waren bij de aanslag, munitie en een vlag van terreurgroep IS. Volgens speurders was hij dan ook de man die de dodelijke schoten had afgevuurd. Later werd in Frankrijk Nacer Bendrer opgepakt, die medeplichtig zou zijn.

De twee mannen staan vanaf 10 januari daarvoor terecht voor het assisenhof in Brussel. Het proces, dat ongetwijfeld onder strenge veiligheidsmaatregelen zal plaatsvinden, zal tot 1 maart duren.

Meest gelezen