"Sister act 3"? Ja én nee, zegt Whoopi Goldberg

Disney werkt aan een nieuwe "Sister act"-film, maar het wordt veeleer een reboot van het origineel uit 1992 en 1993 en geen vervolg. Dat heeft Whoopi Goldberg op de Britse tv gezegd. De hoofdrolspeler van weleer zou deze keer slechts een cameo voor haar rekening nemen.

"Hail holy queen", "I will follow him" of "Joyful joyful": het zijn slechts enkele van de iconische nummers uit "Sister act" (1992) en "Sister act 2: back in the habit" (1993) die fans van de beide films een kwarteeuw later nog steeds van A tot Z meebrullen.

Mogelijk komen daar binnenkort nog enkele meezingers bij want Disney werkt aan een nieuwe "Sister act"-film. Dat heeft Whoopi Goldberg recent in "Good morning Britain" op de Britse televisie gezegd.

"We hebben Disney uitvoerig gesmeekt", zei ze. "Ze hebben besloten om een nieuwe richting in te slaan met "Sister act". Het wordt dus geen "Sister act 3", maar een heel nieuwe vertolking van "Sister act". Ik veronderstel dat ik ergens in een scène voorbijwandel en dan zullen ze zeggen dat ik in de film zit."

De nieuwe "Sister act"-film wordt met andere woorden geen vervolg als "Sister act 3" en Goldberg zal allicht niet opnieuw de hoofdrol spelen. In de eerste 2 films deed ze dat wel nog als Deloris, de voortvluchtige "non" rond wie de verhaallijnen telkens waren opgebouwd. Meer details over de nieuwe film ontbreken voorlopig.

Voor de fans: hieronder kan u "Hail holy queen" en "I will follow him" uit "Sister act" bekijken en beluisteren

Meest gelezen