Voortvluchtige serieverkrachter op "most wanted-lijst" opgepakt in Polen

In Polen is een Armeense man opgepakt die drie jaar geleden in ons land is veroordeeld tot 25 jaar cel voor verkrachtingen en zware mishandeling. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het bericht is door de federale politie aan onze redactie bevestigd. Hij pleegde de feiten in 2011 en 2012 in Oostende, maar was zes jaar lang op de vlucht.

Het gaat om Hayk Terterian. De Armeen werd op 14 december 2015 tot een gevangenisstraf van 25 jaar veroordeeld door de rechtbank van eerste aanleg in West-Vlaanderen voor meerdere verkrachtingen. Dat gebeurde bij verstek, want de man was voortvluchtig. Hij stond geseind op de "most wanted"-lijst van de politie. 

De federale politie bevestigt dat hij in Polen is opgepakt, waar hij nu in de gevangenis zit. Er zal om zijn overlevering naar ons land worden gevraagd. 

Het FAST-team van de federale politie zocht hem sinds januari 2013. Hij werd in verschillende landen getraceerd, maar kon telkens ontkomen.

Een week gelegen verwittigde de politie in de Poolse stad Szczecin de Belgische diensten. Een man met valse papieren opgepakt voor slagen en verwondingen bleek er erg op de gezochte crimineel te lijken. Het FAST-team herkende de man en identificeerde hem formeel via zijn vingerafdrukken. 

Meest gelezen