Vredegerecht in Diksmuide wordt verkocht

In Diksmuide gaat het vredegerecht dicht op 1 december. Dat komt door een hervorming van de vredegerechten. De Diksmuidelingen moeten voortaan naar het vredegerecht van Veurne. Het gebouw in de Koning Albertstraat in Diksmuide is beschermd. De federale regering zal het verkopen.

Schepen Kurt Vanlerberghe hoopt dat Diksmuide een graantje kan meepikken van de opbrengst van de verkoop. "De stad Diksmuide heeft het gebouw in de jaren zestig gratis afgestaan om er het vredegerecht in onder te brengen. Maar nu sluit het vredegerecht en de regering zal het gebouw verkopen. Misschien moet de stad Diksmuide die schenking in herinnering brengen. Nu het gebouw niet meer dient als vredegerecht, kan de opbrengst van de verkoop misschien voor de stad zijn."

Meest gelezen