400.000 euro voor vergroening Rector De Somerplein in Leuven

Op het Rector De Somerplein in Leuven wordt de laatste hand gelegd aan de vergroening van het plein. Na de heraanleg van het plein klaagden heel wat Leuvenaars dat er te weinig groen was op het plein.

Het 'stenen plein' werd het Rector De Somerplein door de Leuvenaars wel eens genoemd na de heraanleg. Het plein heeft een grote ondergrondse fietsenparking en aan beide kanten van de weg twee grote trappenpartijen. "Het kon inderdaad wat groener", geeft schepen Dirk Robbeets toe. "Vandaar dat we nu plantenbakken aan het plaatsen zijn op de trappen met daarin planten en bomen. Er komen ook drie bomen bij langs de kant van de Grote markt. En ook langs de weg komen op de balustrade bloembakken met seizoensbloemen."

Investering

De vergroening van het Rector de Somerplein kost de stad 400.000 euro. "Dat heeft te maken met de bakken die geplaatst worden", zegt schepen Dirk Robbeets. "In die bakken zitten allerlei technische snufjes om de planten op hun best te laten groeien en hen een lang leven te geven." Tegen 5 oktober moet de omschakeling van het 'stenen' naar het 'groene' plein klaar zijn. 

Meest gelezen