Eindelijk een nieuwe vismijn voor Oostende

Er werd acht jaar over gediscussieerd, maar er komt eindelijk een nieuwe vismijn in Oostende. Op dezelfde plek als de oude vismijn. De bouw is intussen begonnen.

Oostende krijgt een nieuwe vismijn, na 8 jaar van discussiëren. Die nieuwe vismijn komt op dezelfde plek als de oude vismijn. De oude was enorm verouderd. De gevel van de oude vismijn is beschermd, die blijft dus behouden, maar daarachter komt nu dus een gloednieuw, modern gebouw.

Fusie van Oostende met Zeebrugge

Sinds 8 jaar is de vismijn van Oostende gefuseerd met de vismijn van Zeebrugge. Er werd lang gebakkeleid over de vraag of wel genoeg vis wordt aangevoerd uit onze Noordzee om die twee vismijnen te bevoorraden. Maar volgens voorzitter van de Vlaamse visveiling Piet Van Temse is er met 17.000 ton vis per jaar genoeg voor allebei.

Meest gelezen