Everzwijnen dol op landingsbaan Kiewit

Everzwijnen hebben enkele nachten lelijk huisgehouden op het vliegveld van Kiewit. Vrijwilligers hebben de handen vol met het herstellen van de landingsbaan.

Zondag bleef het vliegveld van Kiewit al noodgedwongen dicht. "Op tien plaatsen zitten diepe putten in de landingsbaan, daardoor is het niet veilig meer op er op te stijgen of te landen", vertelt Eddy Cornelissen van Aero Kiewit. "Dinsdagavond zijn we begonnen met het herstellen en we hopen daar ten laatste donderdag mee klaar te zijn. En dan kan het vliegveld weer open gaan."

Handwerk

De vrijwilligers moeten letterlijk de handen uit de mouwen steken. "We hebben eerst geprobeerd om de landingsbaan te herstellen met een kleine graafmachine. Maar met de hand, met een schop kunnen we de gaten gemakkelijk opvullen en gaat het veel beter."

Maatregelen

De club gaat het vliegveld omheinen met stroomdraad om te voorkomen dat er nog everzwijnen op de landingsbaan kunnen geraken. "We zullen niet anders kunnen. Die everzwijnen zitten hier nu eenmaal. En anders gaan die op bezoek blijven komen."

 

Meest gelezen