Archieffoto
© digitalis, 2012

Grondige onderhoudswerken op de E40 nabij Gent: "Extra verkeershinder tijdens spitsuren"

Vanochtend zijn er op de E40 grondige onderhoudswerken gestart tussen Sint-Denijs-Westrem en de verkeerswisselaar in Zwijnaarde. Het wegdek in de richting van de kust wordt vernieuwd. Daardoor moet het verkeer in beide richtingen over twee versmalde rijstroken.

Het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor extra verkeershinder tijdens de spitsuren. Tussen Sint-Denijs-Westrem en de verkeerswisselaar in Zwijnaarde moet het verkeer in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. Voor de veiligheid van de wegenarbeiders en de weggebruikers geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. 

Er zijn ook heel wat omleidingen en info op borden boven en langs de weg.

Voor wie vanuit Kortrijk en Antwerpen komt, zijn de lussen van de E17 naar de E40 richting kust afgesloten aan de verkeerswisselaar in Zwijnaarde. Ook de afrit van de E40 richting kust naar Flanders Expo en de N43 in Sint-Denijs-Westrem is dicht. Net als de oprit naar de E40 richting Brussel in Zwijnaarde.

Het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht extra files op de E40 én op de E17. Om aanrijdingen in de staart van de file te voorkomen, is er een filedetectiesysteem ingezet. Dat systeem waarschuwt weggebruikers hoe ver ze van de werf of file verwijderd zijn.

Meest gelezen