Videospeler inladen...

Labour-leider Corbyn: "We stemmen tegen het huidige brexit-plan van Britse premier May"

De Britse oppositiepartij Labour zal tegen een brexit-deal stemmen op basis van het huidige plan van premier Theresa May. Dat heeft Jeremy Corbyn, leider van Labour, gezegd. De partij zal zich ook verzetten tegen een "no deal"-scenario.

"Labour stemt tegen de huidige Chequers-voorstellen van May of wat er nog van overblijft. En we zijn tegen het verlaten van de Europese Unie zonder een deal", zei Corbyn op de laatste dag van de jaarlijkse conferentie van Labour in Liverpool.

"Als je een deal sluit zonder harde grens voor Ierland, waarbij je de douane-unie behoudt. Als je een deal sluit waarbij je banen beschermt, mensen hun rechten op hun werk behoudt en milieunormen beschermt, zullen we deze verstandige deal ondersteunen", zei Corbyn nog. 

Veel kritiek op huidig plan

Met het huidige plan wil May zoveel mogelijk vasthouden aan onder meer de handelsovereenkomsten met de Europese Unie, maar zonder vrij verkeer van personen toe te staan. Maar het plan heeft al veel kritiek gekregen, zowel van de aanhangers van een harde brexit, als van de Europese Unie. 

Meest gelezen