Luxueus wooncomplex met appartementen en handelspanden aan rand Lappersfortbos

Aan de rand van het Lappersfortbos in Brugge komt een luxueuze residentie van 56 appartementen: 'Green Front'. Dat roept herinneringen op.

In de jaren 2000 is er fel gestreden voor het behoud van het Lappersfortbos in Brugge. Actievoerders bezetten meer dan een jaar het bos. Het protest leverde op: meer dan 13 hectare van het bos is behouden. Aan de rand van het bos komt er nu een luxueus wooncomplex met appartementen en handelsruimtes. Er komen ook ondergrondse garageboxen en parkeerplaatsen. Met het project mikken ze vooral op senioren die hun huis willen inruilen voor een appartement.

De nieuwe residentie heet "Green Front", volgens de projectontwikkelaar is er geen link met de beruchte "Lappersfronters". En toch ... dankzij die actievoerders kunnen de toekomstige bewoners straks genieten van wonen in het groen. 

Tegen 2021 moeten de bouwwerken af zijn. De appartementen worden verkocht tussen 195.000 en 495.000 euro.

Meest gelezen