Foto: Migranten die aankomen in de haven van Alcegiras, Spanje (AP).
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Marokkaanse marine schiet op boot met migranten, één dode

De Marokkaanse marine heeft geschoten op een bootje met vluchtelingen en migranten dat geen gehoor gaf aan haar orders. Vier migranten werden geraakt. Een van hen, een Marokkaanse vrouw van 22, overleed aan haar verwondingen. 

De marine opende gisteren het vuur op een snelle motorboot in Marokkaanse wateren voor de kust van M'diq-Fnideg. Ze zegt dat ze "gedwongen" was om te schieten omdat de stuurman, een Spanjaard, "weigerde te gehoorzamen". Volgens de lokale overheid zaten de opvarenden verborgen en waren ze niet zichtbaar.   

Volgens een lokale ngo had de boot 25 opvarenden aan boord, onder wie ook de Spaanse mensensmokkelaars. De migranten die werden geraakt, zijn afkomstig uit het noorden van Marokko. Het dodelijke slachtoffer is een vrouw van 22 jaar.  

Nu het moeilijker is geworden om vanuit Libië de Middellandse Zee over te steken, proberen meer migranten en vluchtelingen via Marokko de overtocht te maken, naar Spanje. Sinds begin dit jaar zijn meer dan 38.000 migranten en vluchtelingen aangekomen in Spanje.

Meest gelezen