Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Mexicaans leger neemt controle over in notoir gewelddadige stad Acapulco

Het volledige politiekorps van de Mexicaanse stad Acapulco wordt verdacht van infiltratie door drugsbendes. Militairen en de federale politie hebben de controle overgenomen over de badstad die ooit geliefd was bij de jetset, maar nu bekendstaat als een van de gevaarlijkste en gewelddadigste steden ter wereld.

Zwaar bewapende mariniers en soldaten hebben gisteren met veel machtsvertoon het politiehoofdkwartier van de havenstad Acapulco bestormd. Drie commandanten zijn aanhouden. Twee van hen worden verdacht van betrokkenheid bij moorden.

Alle agenten zijn ontwapend, en tegen het hele korps loopt een onderzoek naar infiltratie door drugsbendes. De federale politie en het leger neemt de politiebevoegdheden over in de stad.      

Acapulco, badstad aan de Stille Oceaan, was in de jaren 50 en 60 een "place to be" voor de internationale jetset. Vandaag staat het bekend als een van de gevaarlijkste steden ter wereld. De stad ligt in de staat Guerrero, waar in het bergachtige binnenland papavers worden geteeld voor heroïne. Het gebied wordt al jarenlang ontwricht door een drugsoorlog. Vorig jaar werden in Guerrero alleen 2.318 moorden gepleegd. Dit jaar staat de teller nu al op meer dan 1.500.  

Meest gelezen