"Natuurlijk was ik bang. Wat ik deed, was dan ook gevaarlijk!"

Tijdens zijn trip doorheen Australië, botste de Deense rugzaktoerist Niels Jensen in het Noordelijk Territorium op een zoutwaterkrokodil, een van de grootste reptielen ter wereld. De 22-jarige jongeman vond er niets beters op dan, nadat hij het dier met een wallaby op het droge gelokt had, erop te gaan zitten. Iets waarmee de plaatselijke autoriteiten niet konden lachen. 

Niels Jensen was zich wel degelijk bewust van het gevaar, zo vertelde hij aan Caters News Agency: "Nadat ik gezien had waartoe een krokodil allemaal in staat is, denk ik niet alleen dat dit gevaarlijk was. Nee, ik wéét nu ook dat het dat was. Zelfs ten overstaan van een krokodil die het zien van mensen gewoon is, kon ik niets anders dan angst voelen, terwijl ik op een dier zat dat me in een fractie van een seconde kon doden."

"Ik had tot dan nog nooit een zoutwaterkrokodil in het echt gezien. Maar ik hou er wel van om met een rugzak rond te trekken in de vrije natuur en zo verschillende soorten dieren te ontdekken. Vrienden hebben me dan ook de bijnaam "Deense crocodile dundee" (verwijzend naar de Australische film “Crocodile Dundee” uit 1986, met Paul Hogan in de hoofdrol, nvdr) gegeven, ook al beschouw ik mezelf in de verste verte zo niet."

"Ik doe gewoon wat ik graag doe, ook al begrijpen niet veel mensen waarom ik dat graag doe. Ze vinden het vreemd dat ik naar Australië afzak om dit dan met een krokodil te doen."

Het Ministerie van Toerisme en Cultuur van het Noordelijk Territorium van Australië is alvast minder geamuseerd. Medewerkster Tracey Duldig: "Deze krokodillen zijn erg groot en erg gevaarlijk. Denk daarom goed na als je er eentje tegenkomt. Wat deze persoon doet, is gevaarlijk en roekeloos. Iets wat we onmogelijk kunnen goedkeuren."

Meest gelezen