Vilvoorde krijgt nieuwe brandweerkazerne op Medialaan

De brandweer van Vilvoorde verhuist over twee jaar naar een gloednieuwe kazerne aan de Medialaan. De brandweerzoneraad heeft groen licht gegeven voor de onteigeningsprocedure van een braakliggend terrein daar.

De brandweerpost Vilvoorde huist nu nog in een kazerne aan de Rondeweg in het centrum van Vilvoorde. Maar het gebouw ligt er zonevreemd. Bovendien is de situatie daar stilaan onhoudbaar omdat de bewoning er toeneemt. Ook is het gebouw te klein en heeft het zijn beste tijd gehad.

De brandweerzoneraad, dat zijn de burgemeesters van de zone Halle-Vilvoorde, heeft groen licht gegeven om een braakliggend terrein te onteigenen aan de Medialaan, schuin tegenover de gebouwen van VTM. "Het is een grote doorbraak en een opluchting dat we effectief een alternatieve plaats gevonden hebben", zegt burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte. 

Voordelen

De nieuwe locatie heeft volgens de burgemeester ook heel wat voordelen. "Voordeel van de locatie is dat ze een beter ontsluiting heeft", zegt Bonte. "Er zullen niet meer om de haverklap ambulances en brandweerwagens door het stadscentrum van Vilvoorde moeten. Het is ook een tegemoetkoming aan de richtlijnen van Binnenlandse zaken om een betere dekking te hebben van de populatie. De brandweerzone van Vilvoorde moet ook uitrukken als er brand is in Strombeek, Machelen of Grimbergen. In die zin is de ligging beter dan waar de kazerne vandaag ligt. De brandweer zal sneller ter plaatse zijn als er incidenten zijn."

Omdat er al bouwplannen zijn voor een nieuwe kazerne, is de kans groot dat de brandweer al over twee jaar kan verhuizen . 

Meest gelezen