Videospeler inladen...

Will Smith wordt 50 en springt de Grand Canyon in: van Fresh Prince met een miljoenenschuld tot Hollywoodster

De Amerikaanse acteur en rapper Will(ard) Smith heeft zichzelf een aardig verjaardagscadeau gegund: voor zijn 50ste verjaardag deed Smith aan bungeejumpen in de Grand Canyon. "Kinderen, probeer dit niet thuis", gaf Smith nog met de knipoog mee. Over Smith, zijn sprong en zijn carrière.

Het was de tweede keer dat de acteur aan bungeejumpen deed. De vorige keer was in Zimbabwe aan de Victoria-watervallen. Deze keer gebeurde het wel vanuit een helikopter. Voor hij in de helikopter stapte, gaf Smith een stevige groepsknuffel aan vrouw Jada Pinkett Smith (47), zonen Trey (25) en Jaden (20), en dochter Willow (17).

Hij kreeg ook het medische fiat van dokter Ala Stanford die zijn bloeddruk mat. Smith was een tikkeltje nerveus en slaakte heel wat kreten tijdens de sprong. Het hele gebeuren werd gelivestreamd (zie video hieronder).   

Ik ga het hele jaar door mijn 50ste vieren

Smith begon niet zomaar aan dit avontuur. Twee maanden geleden werd hij uitgedaagd door het team achter de YouTube-serie "Yes theory". "Zo, Will, als een man die geen schrik heeft van robots, buitenaardse wezens en zombies, laat ons naar het volgende level gaan met het meest opwindende dat al ooit iemand van ons gedaan heeft: een bungeesprong uit een helikopter", klonk het bij "Yes theory".

Smith aanvaardde de stunt op drie voorwaarden: de sprong moest gebeuren voor het goede doel, het moest gebeuren nadat de opnames van zijn laatste film waren afgerond en hij wilde aan een touw bengelen in de Grand Canyon. Aan de tv-show "Good morning America" liet Smith weten dat hij geen angst kende, "anders zou hij dat wel toegeven". "Ik ben er klaar voor. Ik word 50 en vandaag heb ik beslist dat ik het hele jaar door mijn 50ste ga vieren", aldus Smith. 

Vanwaar kennen we Will Smith?

Will(ard) Smith begon in de jaren 80 als rapper The Fresh Prince en kende toen al succes. Hij kreeg voor het nummer "Parents just don't understand" een Grammy en MTV Video Music Award.

Maar door problemen met de belastingen -een heuse miljoenenschuld- moest Smith andere financiële bronnen aanboren en waagde hij zijn kans als acteur. Hij vertolkte zijn fictieve zelf in de "Fresh Prince of Bel-Air" (foto onder). De komische tv-serie sloeg geweldig aan en liep zes seizoenen.

Daarna was Smith gelanceerd in Hollywood en volgden blockbusters als "Men in black" (foto onder) en "Bad boys". Maar de acteur schuwde ook serieuze rollen niet: in 1998 is hij een advocaat in de NSA-thriller "Enemy of the state".

Intussen blijft muziek belangrijk en scoort hij ook nog eens hit met "Gettin' jiggy wit it" waarin hij rapt dat de legendarische bokser Muhammad Ali hem "de grootste" zou noemen. Enkele jaren later speelt hij ironisch genoeg de hoofdrol in "Ali" en grijpt er zijn eerste Oscarnominatie mee. De tweede nominatie volgt in 2006 met "The pursuit of happyness" maar wederom kan Smith de Oscar niet verzilveren.

De volgende generatie Smiths in Hollywood is trouwens al verzekerd. Zo was zoon Jaden de "karate kid" in de gelijknamige film uit 2010 en was dochter Willow te zien in "Kit Kittredge: an american girl". Wat Smith zich het meeste heeft beklaagd in zijn carrière? Dat hij de rol van Neo uit de "Matrix"-films heeft geweigerd.

©Columbia Pictures/Courtesy Everett Collection
Videospeler inladen...

Meest gelezen