Videospeler inladen...

Antwerpse politie rolt Nederlandse bende op die achter zes plofkraken zat

In Antwerpen heeft de politie een criminele organisatie ontmanteld die verdacht wordt van 6 plofkraken rond de zomer van dit jaar. In totaal zijn gisteren en vandaag 8 mensen opgepakt, 4 in België en 4 in Nederland. De buit was samen meer dan een half miljoen euro.

Van mei tot augustus dit jaar waren er in het plofkraken in Boechout, in Tielt-Winge, in Buggenhout, in Lummen, in Stekene en in Sint-Laureins. De politie kwam na onder meer telefonieonderzoek en observaties te weten dat er een link was tussen de verschillende plofkraken. Via een studie van het ANPR-netwerk, dat nummerplaten leest, kwam de politie terecht bij een autoverhuurbedrijf in Nederland.

Gisteren en vandaag volgde dan een gecoördineerde actie met de Nederlandse politie. 8 mensen zijn opgepakt, allemaal Nederlanders tussen de 21 en 31 jaar. Het gaat om 7 mannen en 1 vrouw. Ze worden verdacht van zware diefstal, criminele organisatie en opzettelijke brandstichting bij nacht in een bewoond pand. Daar staan gevangenisstraffen op van 20 tot 30 jaar.
De 4 verdachten die in België werden opgepakt zijn intussen aangehouden door de onderzoeksrechter. Van de 4 die in Nederland werden opgepakt wordt de uitlevering gevraagd door ons land.   

Meest gelezen